Bosna i Hercegovina     | 27.01.2018. 13:09 |

Naša stranka Mostar najavila kampanju 'Kako zdravlje?'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. siječnja (FENA) - Naša stranka Mostar oglasila se priopćenjem za javnost u kojem upozorava na loše stanje u zdravstvenom sustavu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) te za veljaču ove godine najavljuje kampanju pod nazivom "Kako zdravlje?".

 "Kada pitate građane kakva su njihova iskustva sa zdravstvenim sustavom u HNŽ-u, nerijetko se čuju priče o mitu, pogrešnim dijagnozama i tretmanima, pa do uobičajenih nedostataka osnovnih higijenskih i drugih materijala za rad i boravak u bolnici.

 Novac za operacije prikupljamo telefonskim humanitarnim akcijama, a doze krvi redovno tražimo od prijatelja i poznanika. To nije sustav, to je opći kaos u zdravstvenom sektoru", izjavila je Amna Popovac iz Gradskog odbora (GO) Naše stranke Mostar.

 Tim povodom, GO Naše stranka Mostar najavljuje kampanju pod nazivom "Kako zdravlje?" koja će se odvijati u veljači ove godine, u cilju kreiranja prijedloga reforme zdravstva koje će građankama i građanima HNŽ-a ponuditi kao dio seta rješenja u kampanji za opće izbore 2018. godine.

 U priopćenju se navodi kako jednak broj pritužbi na sustav zdravstva HNŽ-a, pored građana, imaju i zdravstveni radnici te podsjećaju kako je godina počela štrajkovima upozorenja Sindikata ljekara, stomatologa i medicinskih radnika HNŽ-a.

 "Nama je potrebna Vlada koja će djelovati proaktivno i preventivno, koja neće čekati pet do dvanaest da se najavi generalni štrajk, kao što je bio slučaj sada, pa da napokon odluče da otvore pregovore sa sindikatima. Potrebna nam je Vlada koja bi iskoristila ovaj trenutak i pregovore koji slijede da osmisle sveobuhvatnu reformu zdravstva u HNŽ-u", kazala je Popovac.

 Ona također napominje kako je potrebno na bolji način riješiti financiranje i upravljanje zdravstvenim ustanovama, kako bi se spriječila katastrofalna situacija u kojoj se trenutno nalaze

 "Neophodno je uvesti drugačije, suvremene modele upravljanja bolnicama i politike razvoja istih, kao i upravljanje ljudskim resursima, odnosno sankcioniranje lošeg, a nagrađivanje kvalitetnog i profesionalnog medicinskog osoblja, kojeg uisitinu ima, te kreiranje boljih uvjeta za rad kako bi se spriječio trend njihovog odlaska u inozemstvo", kazala je Popovac, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana