Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.01.2018. 21:51 |

Dramatična završnica i pobjeda OKK Slobode protiv Kaknja

FENA

TUZLA, 27. januara (FENA) – U okviru 16. kola prvenstva BiH za košarkaše, u Tuzli je pred oko 1000 gledatelja ekipa OKK Slobode pobijedila Kakanj rezultatom 87:84  (23:24, 30:30, 15:19, 19:11).

U prvoj četvrtini vodila se izjednačena borba, a češće su u vodstvu bili gosti. Slično je bilo i u drugoj dionici utakmice, u kojoj su pogotkom Darka Talića Kakanjci stekli najveće vodstvo (33:41), ali je pogotkom Almira Hasandića domaći tim u 18. minuti prvi put došao u vodstvo (47:46).

Poluvrijeme je ipak pripalo Kakanjcima koji su bolje kontrolisali igru i bili su za nijansu precizniji – 53:54.

Na početku drugog poluvremena OKK Sloboda je pogotkom Ljubiše Čampare povela 63:58 i čiinilo se da će se konačno odlijepiti i steči osjetniju prednost.

Međutim, igrači Josipa Pandže brzo su se vratili u igru. Pogocima Adija Zahiragića iz slobodnih bacanja najprije su poveli 64:65, da bi u 35. minuti stekli najveće vodstvo poenima Aldina Muflizovića – 72:82.

No, domaći se nisu predavali, postepeno su smanjivali prednost gostiju. Minutu prije kraja susreta Tyron Harris je pogodio trojku (81:82) i publiku digao na noge.

Uzvratio je poenima Adam Mirković, a potom su Joseph Taylor, te Marko Rikalo pogodili za veliki preokret i zasluženu pobjedu.

Gosti nisu iskoristili zadnji napad, a nakon faula Rikalo je s linije slobodnih bacanja bio siguran za 87:84.

Sekundu prije kraja Nebojša Maksimović je promašio oba slobodna bacanja i u Mejdanu je nastalo veliko slavlje zbog zaslužene pobjede OKK Sloboda.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Čampara sa 15, Harris sa 14 i Hasandić i Rikalo po 13 poena.

U timu Kaknja Zahiragić je ubacio 16, a Muflizović i Dedić po 15 poena.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'