Sport     | 27.01.2018. 22:39 |

Prosinečki: Igrači se maksimalno zalažu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Los Angelesu spremaju za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Selektor Robert Prosinečki zadovoljan je zalaganjem igrača na treningu.

- Igrači se maksimalno zalažu, daju sve od sebe da odgovore na taktičke zahtjeve koje smo im postavili. Dobra atmosfera vlada u ekipi, a posebnu notu radu daje Haris Medunjanin. Dolaskom Ibrahima Šehića ekipa je kompletirana, a danas nas očekuje i zvanični trening na glavnom terenu Stubhub centra- kazao je Prosinečki, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Ističe da će svi igrači imati priliku da se pokažu.

- Želim da momci osjete pravu snagu jedne jake međunarodne utakmice, gdje će svi dobiti šansu za nastup protiv kvalitetnog protivnika. Ovo  je dobra prilika da oni pokažu šta znaju, a sebi pomognu u daljem  profiliranju igračke ličnosti. Rezultat ne mora uvijek biti mjerilo, važno je da svaki od njih pruži lični maksimum u datom trenutku. Naravno, nastojat ćemo da u ovim mečevima dođemo i do pozitivnog skora - dodao je.

Susret između SAD-a i BiH igra se u Los Angelesu u noći s nedjelje na ponedjeljak u 4.30 po srednjoevropskom vremenu. Nakon ove utakmice reprezentacija odlazi u San Antonio gdje će na sjevernoameričkoj turneji igrati svoju drugu utakmicu protiv Meksika, 31. januara.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana