Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 28.01.2018. 14:44 |

Navalny ponovo iza rešetaka

FENA Internet

MOSCOW/YEKATERINBURG, 28. januara (FENA) – Ruska policija je privela opozicionog lidera Alexeia Navalnog u akciji koja je provedena na dan kada se održavuju protesti protiv autoritarne vlasti ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenosi Reuters.

Navalni je nasilu izveden iz ureda u Moskvi i ubačen u vozilo specijalne policije, a nije poznato šta mu se stavlja na teret.

Prethodno je izvršen pretres te ispitivanje osoba koje su zatečene u prostorijama koje su koristili. Zaustavljen je i rad TV studija koji je, kao i Navalny pozivao na bojkot izbora.

Putinovom protivkandidatu je zabranjeno da se kandiduje na izborima jer je ranije osuđen na kaznu od mjesec dana zatvora zbog održavanja nelegalnih protesta. On tvrdi da je riječ o političkoj presudi, a ovo posljednje privođenje je samo jedna u nizu represivnih mjera koje su poduzete protiv opozicije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U ruskom regionu Kurgan naređena evakuacija zbog poplava

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'