Bosna i Hercegovina     | 29.01.2018. 16:11 |

Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o elektronskim komunikacijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine pripremilo je Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama o kojem bi se na sjednici koja je zakazana za sutra, 30. januara, trebalo izjasniti Vijeće ministara.

Pred ministrima je Prijedlog odluke o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina koju je pripremila Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Ministri će sutra biti upoznati s aktivnostima na uspostavi Poljoprivrednog informacionog sistema u BiH te o unapređenju Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata, a informacije je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Na dnevnom redu sjednice je i dokument nazvan "Ekonomski trendovi za BiH" za devet mjeseci prošle godine kojeg je pripremila Direkcija za ekonomsko planiranje.

Ministri će se sutra izjašnjavati i o prijedlozima rada nekoliko državnih institucija za ovu godinu te nacrtima odluka o ratifikaciji nekoliko međunarodnih ugovora.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom