Sport     | 30.01.2018. 10:58 |

Zrinjski se neće kandidirati za organizaciju završnog turnira ABA 2 lige

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 30. siječnja (FENA) - Vodstvo ABA lige raspisalo je natječaj za organizaciju završnog turnira ABA 2 lige, a kako sada stvari stoje HKK Zrinjski Mostar neće se kandidirati, iako su u upravi mostarskog kluba razmišljali o toj mogućnosti.

Kako se doznaje u Zrinjskom, razmišljalo se o podnošenju kandidature za organizaciju završnog turnira drugog ranga regionalne lige, ali zbog iznimno visokih troškova organizacije, koji bi za organizaciju u Mostaru, zbog neuvjetne dvorane, bili dodatno povećani, od toga se odustalo.

U uvjetima natječaja navodi se kako domaćin završnog turnira snosi sve troškove organizacije, smještaja i prijevoza košarkaša i službenih osoba, sudionika Final Foura.

"Bez potpore grada, županije i na kraju države, nismo u mogućnosti trenutačno izdvojiti ta velika sredstva. Nama je ove godine cilj finale Kupa BiH i finale prvenstva BiH tako da smo na ta dva cilja trenutačno maksimalno usmjereni", kazao je Feni media direktor HKK Zrinjskog Darko Smiljanić.

Završnica ABA 2 lige igrat će se 3. i 4. travnja. U polufinalnim susretima sastat će se prva i četvrta te druga i treća momčad prvog dijela lige, a  pobjednik turnira osigurat će nastup u ABA ligi sljedeće sezone.

Sedam kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva Zrinjski se nalazi na diobi četvrtog i petog mjesta s Vršcem. Oba kluba imaju po 9 pobjeda i 6 poraza.

U četvrtak Zrinjski na svom terenu igra važnu utakmicu protiv Borca iz Čačka, koji se nalazi na drugom mjestu s dvije pobjede više od "Plemića".

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom