Najave     | 30.01.2018. 12:24 |

Godišnjica utemeljenja Župe Srca Marijina - Skopaljska Gračanica

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 30.januara (FENA) - Svečano euharistijsko slavlje povodom godišnjice utemeljenja Župe Srca Marijina-Skopaljska Gračanica bit će upriličeno u srijedu u naselju Humac na teritoriji općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Kako Fena saznaje od župnika Tadije Ivoša, koji je s bratom blizancem Ilijom na službi u mjesnoj crkvi posljednjih deset godina, radi se o župi koja je utemeljena 1911.

Povodom obilježavanja ovog značajnog datuma, u 17 sati bit će upriličeno centralno misno slavlje, kojem će prisustvovati veliki broj vjernika iz tog kraja, te brojni gosti iz BiH i inozemstva.

Dolazak u Župu Srca Marijina-Skopaljska Gračanica najavili su apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, i predstavnici Republike Hrvatske koji su pomogli u osiguranju sredstava neophodnih za obnovu crkve, koja je dobrim dijelom sanirana nakon što je oštećena 1993.

Pomoć u obnovi župne crkve posvećene Srcu Marijinu, koja je sagrađena 1969., pružili su Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Uz godišnjicu utemeljenja Župe Srca Marijina-Skopaljska Gračanica, na prigodan način bit će obilježena i dvadeseta godišnjica povratka njenih župljana.

Do proteklog rata u pomenutoj župi je živjelo oko 650 obitelji, odnosno 2.980 vjernika, dok trenutno broji 263 domaćinstva.

U povodu godišnjice utemeljenja Župe Srca Marijina-Skopaljska Gračanica danas bi ovu župu trebao posjetiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Obilježena godišnjica utemeljenja Župe Srca Marijina - Skopaljska Gračanica

Čović posjetio Župu Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo