Bosna i Hercegovina     | 30.01.2018. 12:50 |

Konaković podnio ostavku na funkcije u SDA

FENA Internet

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković podnio je ostavku na funkcije u Stranci demokratske akcije.

Kako prenosi portal Faktor.ba, Konaković je ostavku najavio svojim kolegama u Izvršnom odboru SDA Kantona Sarajevo već pri napuštanju jučerašnje sjednice, rekavši da ga "boli glava", a jutros je i formalno pokrenuo tu proceduru slanjem e-maila.

Razlog zbog kojeg je došlo do rasprave na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora SDA Kantona Sarajevo, saznaje ovaj portal, bili su izvještaji o radu kantonalnih javnih preduzeća, koji će se sutra naći pred zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo.
 
Većina članova Izvršnog odbora bila je za to da se izvještaji o radu za pojedina preduzeća skinu sa dnevnog reda sutrašnje sjednice, čemu se Konaković usprotivio. Svojim neistomišljenicima je, prije napuštanja sjednice, prigovorio da ne uvažavaju njegovo mišljenje, a zatim je najavio ostavke na stranačke funkcije. Najviše je sporenja bilo kada je na red stigao izvještaj o radu KJP "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo za 2016. godinu. Sporenja na relaciji Konaković – menadžment ovog preduzeća, prije svih direktor Midhat Hubijar, aktuelizirana su još ranije, u novembru prošle godine, piše Faktor.ba.

Konaković je bio potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kao i član Izvršnog odbora SDA Općinske organizacije Centar.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Konaković: 'Trojka' je promijenila paradigmu u BiH i donijela hrabrost na političku scenu (VIDEO)

Konaković: 'Trojka' je promijenila paradigmu u BiH i donijela hrabrost na političku scenu

Fajon: Početak procesa reformi će donijeti nova sredstva, novca ima dovoljno (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom