Najave     | 30.01.2018. 13:10 |

Sutra sjednica Velikog vijeća,na dnevnom redu i apelacija Gorana Salihovića

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Na temelju Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, za sutra je zakazana sjednica Velikog vijeća na kojoj bi trebalo biti razmatrano 177 apelacija pravnih i fizičkih osoba, potvrđeno je Feni u Ustavnom sudu.

Prema prijedlogu dnevnog reda, Veliko vijeće Ustavnog suda BiH bi, među ostalim, trebalo razmatrati i apelaciju podnositelja Gorana Salihovića, a povodom njegove smjene s pozicije glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH (predmet AP-4923-17).                      

Kako je Feni kazao Salihovićev advokat Rifat Konjić, radi se o apelaciji koja se odnosi na konačnu odluku Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTVBiH) kojom je njegov klijent smijenjen s dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, a raspoređen na poziciju tužitelja u tom tužiteljstvu.

Dodao je da je apelacija podnesena Ustavnom sudu BIH, praktično, krajnji pravni lijek, uz opasku da ne može prejudicirati odluku u tom predmetu.

Inače, Veliko vijeće bi, prema prijedlogu dnevnog reda, trebalo razmatrai i Izvještaj o izvršenju odluka Ustavnog suda BiH za februar-juli 2017. godine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana