FENA biznis     | 30.01.2018. 13:46 |

Nagradna igra BBI banke i Mastercarda

FENA Saopćenje

Nagradna igra BBI banke i Mastercarda: Ključevi automobila hyundai i20 uručeni Adisu Mahmutoviću 

Sarajevo, January 30, 2018 - Nagradna igra "Karticom plati, po auto svrati", u organizaciji BBI banke i kompanije Mastercard, zvanično je završena danas uručivanjem glavnih nagrada dobitnicima.

Prvu nagradu, automobil hyundai i20, osvojio je Adis Mahmutović sa Ilidže. 

Drugu nagradu, putovanje u Istanbul za dvije osobe, dobila je Edisa Zahić iz Bihaća, za koju je nagradu preuzeo prijatelj Igor Balić. Treću nagradu, vikend za dvoje na Vlašiću osvojio je Mevsud Talović iz Goražda.

U nagradnoj igri, koja je počela 1. avgusta i trajala do 31. decembra 2017. godine, učestvovali su svi korisnici BBI Debit Mastercard i BBI Gold Debit Mastercard kartica koji su tokom jednog mjeseca napravili bezgotovinske transakcije u minimalnom iznosu od 100 KM. 

 "Presretan sam da sam dobio ovu nagradu i zahvalan BBI banci i Mastercardu na ovako vrijednom poklonu. Nisam nikada ništa dobio, ustvari nisam ni znao da učestvujem u izvlačenju, plaćao sam karticom i kada su mi javili da sam dobio automobil nisam mogao vjerovati. Već dugo sam klijent BBI banke i veoma sam zadovoljan uslugom, sada će i supruga također, postati klijent", kaže Adis Mahmutović, inače zaposlen kao kuhar u Državnoj bolnici u Sarajevu. 

Ključeve automobila i ostale nagrade dobitnicima uručili su Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke i Amir Trokić, account manager za tržište Bosne i Hercegovine, Mastercarda. 

 "BBI banka, već drugu godinu zaredom u saradnji sa kompanijom Mastercard, organizira nagradnu igru za korisnike Debit Mastercard i Gold Debit Mastercard kartica. Prema bankarskoj evidenciji netom završena nagradna igra rezultirala je izuzetnim povećanjem bezgotovinskog prometa na prodajnim mjestima koja omogućavaju prihvat Mastercard kartica. Tako je samo tokom pet mjeseci trajanja ove nagradne igre kod korisnika BBI Mastercard kartica promet povećan za 38%, a broj transakcija za 35%. BBI svojim angažiranim pristupom povećava kvalitet kartičnog poslovanja kroz stimuliranje bezgotovinske šeme plaćanja. Banka je u kratkom vremenu uspjela gotovo izjednačiti broj gotovinskih i bezgotovinskih transakcija sa Mastercard karticama, čime je potvrdila da i na ovaj način podiže nivo finansijske pismenosti svojih klijenata", izjavio je Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke. 

Uručujući ključeve automobila dobitniku glavne nagrade, Amir Trokić, account manager za tržište Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, istakao je: "Naša studija MasterIndex 2017. pokazala je da 88% korisnika kartica u Bosni i Hercegovini, plaća svojim karticama najmanje jednom sedmično, što je odličan dokaz da potrošači cijene prednosti koje kartice donose u svakodnevnoj kupovini. U ime kompanije Mastercard, želim se zahvaliti našem dugoročnom partneru, BBI banci, za organizovanje ove kampanje, kao izvrsne prilike da nagradimo lojalnost naših korisnika kartica i pozovemo ih da i dalje uživaju u praktičnom, sigurnom i brzom kartičnom plaćanju bilo kada i bilo gdje. " 

Izvlačenje dobitnika glavnih nagrada, provela je tročlana Komisija. Dobitnici su izabrani slučajnim odabirom putem računara iz liste učesnika koji su stekli pravo sudjelovanja u nagradnoj igri. 

Osim glavnih nagrada, organizatori nagradne igre tokom proteklih pet mjeseci dodjeljivali su i tri vrijedne mjesečne nagrade -  laptop HP 250 G5, mobitel samsung galaxy J710 i televizor LED HD philips 32PHT4201/12. Tako je za mjesec decembar 2017. godine dobitnica prve nagrade - laptopa - HP 250 G5 je Amina Muftić iz Ilijaša, dok je drugu nagradu - mobitel samsung galaxy J710 osvojila Velida Demirović iz Brčkog. Sretna dobitnica treće nagrade, televizora LED HD philips 32PHT4201/12 je Nedisa Okić iz Tuzle. 

 

Alma Redžepagić

STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Marketing i komunikacije

 

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 275 221

Fax: +387 33 203 122

Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba

Web: www.bbi.ba

Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) F. F.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'