Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 30.01.2018. 14:36 |

Zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja dvije osobe lišene slobode

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. januara (FENA) - Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su, u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom ZDK, uhapsili osobe M.A., rođen 1973. godine i D.S., rođena 1958. godine, oboje iz Zenice, koji se sumnjiče da su zloupotrijebili položaj, na način da su lažno prikazali izvršena ulaganja u preduzeće "Velepromet Zenica", u postupku privatizacije većinskog državnog kapitala navedenog preduzeća, čime su ostvarila značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Nakon opsežne i višemjesečne istrage danas su izvršeni pretresi na četiri lokacije na području Zenice, s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta i dokumenata, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, i prilikom pretresa slobode su lišene navedene osobe.

Sprovedenom istragom utvrđeno je da je navedenim radnjama osoba M.A., sebi i preduzeću "Trgomarket" d.o.o. Zenica, čiji je vlasnik i osnivač, pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.697.944 KM, a da je preduzeće "Velepromet Zenica" d.d. Zenica oštetila za isti iznos.

Uhapšene osobe su zadržane u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a ZDK i nad njima je zavedena kriminalistička obrada, nakon  čega će biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „zloupotreba položaja ili ovlašćenja". U navedenom izvještajem će biti prijavljena i osoba B.M., rođena 1961. godine, iz Zenice, koja se sumnjiči da je počinila krivično djelo „zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i krivično djelo "nesavjestan rad u službi".

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'