Bosna i Hercegovina     | 30.01.2018. 18:21 |

Meliki Berhamović nedostaje 65.000 eura za operaciju u Njemačkoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Iz Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture "Izvor nade" Sarajevo apelirali su za pomoć Meliki Berhamović, mladoj djevojci iz Visokog, kojoj nedostaje 65.000 eura za operaciju u Njemačkoj.

Melika Berhamović je stipendistica Fondacije “Izvor nade” u 2017/2018. godini i učenica trećeg razreda Gimnazije na Dobrinji. Njene kolegice je opisuju kao djevojku punu života, ideja i entuzijazma.

Međutim, Melika je prije nekoliko godina tokom pada doživjela povredu noge. S tim zdravstvenim problemom bori se i danas, a bolest je u posljednji vrijeme obuhvatila i kičmu.

Tokom zimskog raspusta Melika je bila u Njemačkoj na pretragama i odobrena joj je operacija. Za operaciju i proces rehabilitacije od šest mjeseci je potrebno 65.000 eura.

 - Pomoć za Meliku može se donirati na jedan od načina - pozivom na broj 090/292-044 donirate 3KM (samo za korisnike BH Telecoma); uplatom sredstava na broj žiro računa 199-474-60102021-39 otvorenom u Sparkasse bank d.d. BiH (vlasnik računa: Melika Berhamović); uručenjem sredstva u prostorijama Fondacije “Izvor nade” u periodu od 31. januara do 7. februara nakon čega će sredstva biti uplaćena na račun Melike Berhamović - navode iz te fondacije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Obitelj Marijanović uskoro dobiva novi krov nad glavom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'