Servisne informacije     | 31.01.2018. 08:51 |

Narednih dana u BiH s kišom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će doći do postepenog naoblačenja.

Povremeno slaba kiša  se očekuje u zapadnim i jugozapadnim područjima. Jače naoblačenje, sa jačim padavinama, se očekuje u noći na petak. U zapadnim područjima kiša će postepeno prelazit u susnježicu i snijeg. Vjetrovito će biti u cijeloj BiH. Puhat će umjereno jugo s jakim udarima. Sa dolaskom padavina vjetar će postepeno mijenjati smjer na sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka, sutra, većinom između -2 i 3, na jugu i u Krajini do 7, a najviša dnevna uglavnom između 8 i 15 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini će u petak, 2. februara, biti oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne padat će kiša. Također u  većem dijelu Bosne se očekuju kiša i snijeg. U ranim jutarnjim satima padavine prvo u Krajini, a prema sredini dana  će se postepeno proširiti na ostala područja. Granica snijega ili susnježice se može spustiti i do 400 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne jugo će puhati u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. U ostatku Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna uglavnom između -1 i 4, na jugu do 9 stepeni. U drugoj polovini dana u cijeloj BiH temperatura zraka u opadanju. 

U subotu, 3. februara, snijeg će padati u centralnim i istočnim područjima Bosne. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje slaba susnježica ili kiša. Do kraja dana postepen prestanak padavina. U Bosni vjetar slab, sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će oslabiti do kraja dana. Temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu od 2 do 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!