Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 10:26 |

Raspravom o Zakonu o zaštiti uzbunjivača počela sjednica Predstavničkog doma

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Poslaničkom raspravom o izmjenama Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je danas nastavljena sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta 17. januara.

Razlozi za donošenje ovog zakona, čiji su predlagači poslanici Aleksandra Pandurević (Srpska demokratska stranka - SDS), Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) i Mirsad Isaković (Savez za bolju budućnost - SBB), odnose se na efikasniju zaštitu osoba koje prijavljuju korupciju, unapređenjem normativnog okvira.

Kako je pojasnila Pandurević ovdje se ne radi o suštinskim, nego tehničkim izmjenama, jer su se tokom primjene ovog zakona pokazale manjkavosti u primjeni.

Prema utvrđenom dnevnom redu 55. sjednice, poslanici su trebali razmatrati Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara, međutim, taj zakon je skinut s dnevnog reda na zahtjev predlagača  zakonskog rješenja.

Pred poslanicima je još i Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2016. godinu i pojedinačni revizorski izvještaji za 74 institucije BiH za prošlu godinu, koje je sačinio Ured za reviziju bh. institucija.

Po okončanju ove sjednice, zakazana je nova sjednica Predstavničkog doma PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana