Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 13:16 |

Kojović: Unutrašnja politička pitanja rješavati u državnim institucijama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra "poraznom činjenicu da vlast rješenja unutrašnjih političkih pitanja pokušava pronaći van granica BiH, u Istanbulu i Briselu, a ne tamo gdje bi trebali – u državnim institucijama Bosne i Hercegovine".

Reakcija Kojovića uslijedila je povodom sastanka članova Predsjedništva BiH s dužnosnicima Evropske unije danas u Briselu kako bi razgovarali o provođenju odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na Izborni zakon BiH.

- Rješenja ovih pitanja zapravo su vrlo jednostavna i provjerena u praksi, a ne toliko složena da ih “ne razumiju ni dužnosnici Evropske unije”, kako to ovih dana žele da nas uvjere Izetbegović i Čović – ističe Kojović.

Podsjeća da Naša stranka odavno zagovara rješenje, koje glasi – posredan izbor jednog predsjednika BiH u državnom parlamentu, ukidanje domova naroda i prebacivanje njihovih nadležnosti u zastupničke domove uz ograničenja na pitanja koja se tiču isključivo zaštite etničkih interesa, saopćeno je iz Naše stranke.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom