Regija     | 31.01.2018. 15:00 |

Vlada RH želi rješavati otvorena pitanja sa Srbijom

FENA Agencije

ZAGREB, 31. siječnja (FENA) - Hrvatska vlada želi rješavati otvorena pitanja u odnosima sa Srbijom čemu svjedoči i sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije, prva u tri godine, priopćilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

 "Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije su složeni, međutim upravo zbog toga i u želji da se otvorena pitanja rješavaju Vlada RH u stalnom je dijalogu sa srbijanskom stranom", objavilo je ministarstvo. 

 "Jučer i danas u Beogradu i Bačkom Monoštoru u tijeku je sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ovo je prvi sastanak Odbora nakon više od tri godine", navodi MVEP. 

 MEVP naglašava i kako će se početkom veljače u Zagrebu održati novi sastanak koordinatora za rješavanje otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije. Prvi je sastanak održan krajem prošle godine, a za početak ožujka se priprema i sastanak Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između RH i RS, prenosi Hina.

 Vijesti o sastancima raznih mješovitih odbora dviju zemalja dolaze uoči najavljenog i dugo očekivanog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

 MVEP ipak napominje kako "ustrajnosti hrvatske strane u rješavanju otvorenih pitanja s ciljem poboljšanja bilateralnih odnosa, ne pridonose postupci srbijanske strane poput propagandističke i manipulativne izložbe o Jasenovcu postavljene 25. siječnja 2018. godine u UN-u". 

 

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Srbija: Policija obnovila potragu za nestalom djevojčicom u okolici Bora

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom