Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 12:45 |

Pendeš- Vukićević: Zavidan nivo saradnje BiH i Srbije u oblasti odbrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, sa zamjenicima Seadom Jusićem i Borisom Jerinićem, primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini  Stanimira Vukićevića.

Pendeš se zahvalila Vukičeviću na ostvarenom stepenu saradnje tokom njegove službe u Bosni i Hercegovini, koju je ocijenila plodonosnom i korisnom za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srbiju, ali i veoma značajnom u kontekstu regionalne saradnje.

Na sastanku je istaknut zavidan nivo saradnje dviju zemalja s posebnim naglaskom na oblast odbrane gdje se iz godine u godinu bilježi značajan napredak, što potvrđuju potpisani i u potpunosti implementirani planovi bilateralne saradnje.

Jerinić i Jusić su izrazili zahvalnost i iskazali zadovoljstvo angažmanom ambasadora Vukićevića u BiH i poželjeli mu uspješan nastavak diplomatske karijere u budućnosti.

Vukičević se zahvalio ministrici Pendeš i njenim zamjenicima na razumijevanju i saradnji ostvarenoj tokom njegovog mandata u Bosni i Hercegovini. On je istakao da je njegov angažman na mjestu ambasadora u Bosni i Hercegovini bio izazovan i koristan za ukupan razvoj odnosa  dviju zemalja, a posebno u oblasti ekonomske razmjene što je u ovom vremenu od izuzetne važnosti i obostranog interesa.

Oproštajnoj posjeti ambasadora Vukičevića prisustvovao je i vojni ataše Republike Srbije u BiH kapatan fregate Saša Nikolić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Špirić optužio Bošnjake da nisu za unutrašnji dijalog o krizi u BiH

Podžić-Folkestad: Potvrđena spremnost NATO Štaba za nastavak uspješne saradnje

Merkel se sastala s papom Franjom u oproštajnoj posjeti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!