Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 11:28 |

Tabaković i Alivuković: Sramno da Grujičić dočekuje direktne učesnike u genocidu

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 2. februara (FENA) - Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković osudili su odluku općinskog načelnika Mladena Grujičića da u zgradi općine primi ozloglašenog komandanta "Vukova s Drine" koji je direktno učestvovao u genocidu nad Bošnjacima Srebrenice.

Ocjenjujući to sramnim i ponižavajućim, Tabaković i Alivuković u saopćenju navode da ovakav čin načelnika Srebrenice jasno pokazuje kakvu poruku šalje Bošnjacima te da "politika koju provodi nakon što je etnički očistio kabinet od Bošnjaka pokazuje njegovo pravo lice".

-Neprihvatljivo je u gradu u kome je počinjen genocid, da bilo ko pa i načelnik općine dočekuje direktne učesnike u izvršenju genocida - poručuju.

I pored teškog perioda kroz koji prolaze, "možda i najtežeg poslije genocida nad njima", Tabaković i Alivuković naglašavaju dalje da Bošnjaci Srebrenice ostaju privrženi politici mira, suživota i dobrih međuljudskih i nacionalnih odnosa u Srebrenici.

Također, pozivaju nadležne sudske i tužilačke institucije u BiH da procesuiraju odgovorne za zločin genocida u Srebrenici.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta