Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 14:05 |

SDA - Radončić svoja nedjela pokušava podmetnuti drugima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić u već "prepoznatljivom maniru svoja nedjela pokušava podmetnuti drugima, te iako se protiv njega vodi sudski postupak zbog utjecaja na svjedoke u prištinskom procesu protiv Nasera Keljmendija, Radončić potpuno nesuvislo za to optužuje SDA".

- Njegove metode obmanjivanja javnosti su providne i već odavno prepoznate, tako da ni ovo podmetanje neće proći. Radončić nema problem sa SDA, već sa činjenicama i tužilaštvima. Iako je učinio sve da mu pomogne, činjenica je da je njegov bliski prijatelj Naser Keljmendi jučer u Prištini osuđen kao narkodiler, a da se protiv Radončića vodi proces pred Sudom BiH - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da za razliku od Radončića, niko iz SDA nije prijatelj ili poslovni saradnik s narkodilerima, niti se SDA ikada miješala u rad pravosuđa, te da jedino što je SDA radila i što će raditi jeste da ohrabruje pravosuđe da se beskompromisno bori protiv svih oblika kriminala.

- Razumljiva je Radončićeva frustracija, jer će ostati upamćeno da je braneći narkodilera Nasera Keljmendija optužio Bošnjake i prvog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića za početak agresije na našu domovinu. Radončić itekako ima razlog da bude zabrinut zbog jučerašnje nepravosnažne presude Suda u Prištini i zato svojim izjavama pokušava da skrene pažnju sa suštine. Sud u Prištini jasno je kazao da su mnogi svjedoci pod pritiskom mijenjali iskaze, a upravo se protiv Radončića na Sudu BiH vodi postupak zbog ometanja istrage i uticaja na svjedoke u procesu protiv Keljmendija - poručuju iz SDA. 

Na kraju se zaključuje da umjesto obmanjivanja javnosti, Radončić treba jasno da kaže kojim se interesima rukovodio braneći Keljmendija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana