Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 02.02.2018. 14:23 |

Erbez: Jaka konkurencija u pionirskoj selekciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - U Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici danas je završen zimski kamp za 'U-15' reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Selektor Zoran Erbez ističe da je ova generacija pionira veoma perspektivna.

- S obzirom na to da je tek početak godine možemo biti zadovoljni fizičkom spremom igrača i onim što su prikazali na kampu. Vrijeme nas je poslužilo i uspjeli smo da obavimo sve što smo planirali. Na ovom okupljanju je bilo i nekih novih igrača. Oni su skrenuli pažnju na sebe i imaju određeni kvalitet. Tako smo još više pojačali konkurenciju u timu, a svakako se radi o veoma talentovanoj generaciji. Vjerujem da će ovi momci to potvrditi uskoro i u 'U-16' selekciji - rekao je selektor.

Članovi stručnog štaba s reprezentativcima su poslije današnjeg ručka tortom iznenadili mladog Ivana Grgića koji slavi rođendan.

- Naš kapiten Grgić danas navršava 15 godina, pa smo mu priredili malo iznenađenje. Ispred stručnog štaba želim mu srećan rođendan - dodaje Erbez.

Selektor je najavio još jednu reprezentativnu akciju, okupljanje igrača rođenih 2003. godine iz Hercegovine.

- Već sutra imamo novo okupljanje. Igrači 2003. godište iz cijele Hercegovine će sutra na terenima FK Velež u Vrapčićima imati priliku da pokažu svoje znanje. Bit će tu dječaci iz skoro svih klubova ove regije, a nastojaćemo da 'pročešljamo' i ostale dijelove Bosne i Hercegovine kako bismo izabrali one najtalentovanije i najkvalitetnije za 'U-15' selekciju - pojašnjava.

Oko 50 igrača će se na pomoćnom terenu stadiona FK Velež okupiti sutra u 11.00 sati gdje će podijeljeni u četiri ekipe odigrati dvije kontrolne utakmice, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana