Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 14:52 |

Skupina žena Kiseljaka traži zapošljavanje dodatnog ginekologa u Domu zdravlja

FENA Marija Augustinovic

KISELJAK, 2. veljače (FENA) - Zapošljavanje dodatnog ginekologa u Domu zdravlja i kvalitetnija zdravstvena usluga, zahtjev je skupine stanovnica Kiseljaka, okupljenih u neformalnoj skupini "Želimo ginekologa u Domu zdravlja u Kiseljaku" koja na društvenim mrežama ima više od 2.700 članica.

Osnivačica ove skupine Ana Mrnjavac kazala je Feni kako u Domu zdravlja u Kiseljaku već nekoliko godina radi samo jedan ginekolog, te da je ultrazvučni aparat često u kvaru, dok na rezultate papa testa pacijentice čekaju nekoliko mjeseci.

- Ovisimo o jednom ginekologu, a ako je on na godišnjem odmoru ili je bolestan, nemamo nikoga na raspolaganju. I kada je tu, ultrazvučni aparat većinom ne radi, a nalaz Papa test čeka se dobrih šest mjeseci, iako kod privatnika bude gotov za nekoliko dana. Tako da moramo ići u privatne ordinacije, a one žene koje to ne mogu platiti mogu samo sjediti i čekati. Dakle, iako plaćamo redovno zdravstveno osiguranje i markice, nemamo izbora - kazala je Mrnjavac.

Upitan što može poduzeti kada je riječ o zahtjevima pacijentica, ravnatelj Doma zdravlja u Kiseljaku Marko Franković izjavio je za Fenu kako on ne vidi problem, jer zdravstvena ustanova ima uposlenog ginekologa.

- Ne vidim ja tu problem jer imamo redovnog ginekologa. Istina čovjek je bio odsutan mjesec i pol, ali sada imamo i dodatnu ginekologinju iz Sarajeva, koja ordinira ponedjeljkom i četvrtkom.  Imamo ultrazvučni aparat koji je potpuno ispravan, stoga je ovo doživljavam kao propagandu i predizbornu aktivnost - kazao je Franković.

Članice skupine "Želimo ginekologa u Domu zdravlja u Kiseljaku" ističu kako su kontaktirale određene organizacije za savjet o svojim pravima, te da će na sastanku, idućeg vikenda, odlučivati o daljnjim koracima, među kojima je i upućivanje dopisa Domu zdravlja, Općini Kiseljak i ostalim nadležnim organima.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ginekolog Petrović Popadić: Redovni pregledi važni, da bi svaka promjena bila uočena na vrijeme

Ginekolog u Nizozemskoj koristio vlastitu spermu u oplodnji pacijentica

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana