Regija     | 02.02.2018. 16:30 |

Vučić iz Beča poručio da je optimist uoči posjeta Zagrebu

FENA Agencije

BEOGRAD, 2. veljače (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u petak u Beču da je vrijeme ratova prošlost i naglasio kako se nada da će njegov posjet Hrvatskoj sredinom veljače biti uspješan i smanjiti tenzije između dviju država, izvijestili su beogradski mediji.

 Vučić, koji boravi u službenom posjetu Austriji, na zajedničkoj je tiskovnoj konferenciji s austrijskim predsjednikom  Alexanderom Van der Bellenom rekao kako kao mjeru uspješnosti predstojećeg posjeta Zagrebu očekuje da tenzije među dvijema državama budu smanjene, a teme iz prošlosti stavljene po strani.

 Srbijanski predsjednik je kazao i da ga "ne zanimaju komentari" tog posjeta koji se čuju i u Zagrebu i u Beogradu, ocijenivši kako oni dolaze od ljudi koji bi željeli "nastaviti ratove drugim sredstvima, pošto im puške nitko ne daje u ruke", izvijestili su beogradski mediji iz Beča.

 "Vrijeme za razgovore je pred nama, a vrijeme ratova je prošlost", poručio je Vučić, navodeći kako je i svog domaćina izvijestio o predstojećem odlasku u Zagreb.

 "Rekao sam mu da mi i Hrvati imamo čudan odnos, u kojem se prepiremo oko prošlosti, iako nemamo otvorenih pitanja kada je riječ o budućnosti", rekao je Vučić novinarima, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo