Sport     | 03.02.2018. 10:27 |

Proglašeni najbolji sportisti Bugojna u 2017.

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 3. februara (FENA) - Najbolji sportisti i sportske ekipe Bugojna u 2017.  proglašeni su sinoć na svečanosti, koju je organizirao Sportski savez grada.

Epitet najuspješnijih sportista ponijeli su član Taekwondo kluba Bugojno Velid Pidro i članica Karate kluba Bugojno i Ženskog nogometnog kluba Bugojno Ema Cetin. 

U ekipnoj konkurenciji, najbolji uspjeh u prošloj godini ostvarili su članica Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Marina Lukić, i član Nogometnog kluba „Iskra“ Elvedin Nebić.

Za najbolje sportske ekipe proglašene su Ženski nogometni klub „Iskra“  i Muški rukometni klub „Iskra“.

Nagrade su uručene najboljim sportistima i sportskim ekipama u predpionirskoj, pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj kategoriji, te sportistima s tjelesnim oštećenjem Muameru Ćerimiću i Nihadu Ohranu, u pojedinačnoj, i Klubu sjedeće odbojke “Iskra”, u ekipnoj konkurenciji.

Prigodna priznanja uručena su najboljem sportskom radnicima Asimu Šahmanu i Dženanu Mahmutbegoviću, trenerima Fuadu Mahmutoviću i Amelu Novaliću, te sportskom novinaru Azamu Mandžiću.

Plakete Sportskog saveza dobili su Elma Basara, Nahid Šupić i Nisvet Gasal, koji su svojim angažiranjem doprinijeli razvoju sporta na teritoriji bugojanske općine.

Posebna priznanja dodijeljena su Ahmedu Mašetiću, RTV Bugojno, portalima Bugojno-danas.info i Bug.ba, i JU “Dom zdravlja“.

Diplomama je nagrađeno devetnaest perspektivnih sportista, delegiranih od strane istog broja sportskih klubova u Bugojnu.

Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Bugojno, a nagrade najboljim sportistima uručio je načelnik Hasan Ajkunić.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!