Bosna i Hercegovina     | 03.02.2018. 11:20 |

Mahmutbegović: Izgradnja obilaznice i mosta na Vrbasu u Bugojnu nije upitna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 3. februara (FENA) - Projekti izgradnje obilaznice i Vrbaskog mosta nisu upitni i oni će se realizirati u narednom periodu, istakla je prilikom svoje posljednje posjete toj općini potredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

-Radi se o ranije planiranim aktivnostima koje, zbog određenih tehničkih problema, nisu provedene. U 2018. trebao bi biti realiziran projekt izgradnje novog mosta na Vrbasu, vrijedan oko 980.000 KM - naglasila je.

Po njenim riječima, predviđena je rekonstrukcija dijela Terzića, odnosno ulice Mahmuta Bušatlije, a sve izvjesniji je i projekt izgradnje obilaznice u Bugojnu, nakon što je donesen Zakon  o akcizama, koji je otvorio mogućnost realizacije određenih kreditnih sredstava.

-Teško je sada predvidjeti kada će se stvoriti svi neophodni preduvjeti, ali sam sigurna da će i taj projekt biti implementiran u ovoj ili početkom iduće godine, jer je već urađen dobar dio posla u procesu eksproprijacije i određivanja trase buduće obilaznice - istakla je Magmutbegović.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo