Bosna i Hercegovina     | 04.02.2018. 10:40 |

Markanović: 'Moto klub' za sigurnu vožnju na dva točka

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4. februara (FENA) - Prijemom prvih članova počeo je da djeluje "Moto kluba bezbjednost" Banja Luka, osnovan s ciljem razvoja, promocije i unapređenja moto sporta.

Ovo je jedinstveno udruženje u Republici Srpskoj, čiji je moto - Vozite spretno i bezbjedno, kaže Marija Markanović, osnivač i predsjednica Skupštine "Moto kluba bezbjednost" Banja Luka.

Ističe da je osnovni cilj povećanje bezbjednosti motociklista u saobraćaju.

- Statistika MUP-a pokazuje da je u 2017. godini u RS smrtno stradalo devet motociklista, teško ih je povrijeđeno 78 i lakše 112. Dat ćemo svoj doprinos da se ove brojke smanje - kazala je Markanović.

Najavljuju rad na edukaciji najmlađih učesnika, kako bi njihova bezbjednost u saobraćaju bila podignuta na što viši nivo.

- Istovremeno, cilj nam je da razvijemo svijest o prednostima korišćenja motocikala i motora, zbog izraženih potreba građana da u što kraćem vremenu pređu određenu dionicu puta, u čemu su spriječeni zbog sve učestalijih saobraćajnih gužvi. Osim toga, prednost korištenja ovog vida prevoza ogleda se i u ekonomičnosti (manji troškovi za gorivo, registraciju i slično), ali i u lakšem pronalasku parking prostora - kazala je Markanović.

Članovi Kluba su i banjalučani Zorana Nedić i Dragan Trivić, koji ističu da će raditi na povećanju bezbjednosti motociklista u saobraćaju. 

- Budući da su motociklisti većinom mladi ljudi, te da su u sadašnjim okolnostima jako ugrožena kategorija u saobraćaju, pred nama je jako značajan zadatak, kojem ćemo pristupiti odgovorno, i ubijeđeni smo da rezultati neće izostati - navodi Nedić.

Dragan Trivić poziva sve motocikliste da se uključe u rad ovog moto kluba.

- Mislim da iza ovog projekta stoji ambiciozna i iskusna ekipa, te da će u skorijoj budućnosti Klub postići zavidan uspjeh - ističe Trivić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Udruženja iz Podrinja - Smjena Hamdije Fejzića je nastavak politike devedesetih

Delić odbacio navode o kršenju procedura u vezi dodjele sredstava udruženjima (VIDEO)

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana