Kultura     | 04.02.2018. 11:03 |

Promoviran dupli album Sarajevo Big Banda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Najveći hitovi sarajevske pop-rock škole, popularnih bendova Crvene jabuke, Letu štuke, Plavog orkestra, Zabranjenog pušenja i Elvisa J. Kurtovića, pred punom dvoranom Doma mladih u Sarajevu izvedeni su sinoć u okviru koncertne promocije novog, duplog albuma "Sarajevo Big Band i prijatelji".

prijatelji Sarajevo Big Benda, koji baštini tradiciju Plesnog orkestra RTVSA osnovanog davne 1971. godine, sinoć bila su poznata muzička imena: Dino Šaran, Elvis J. Kurtović, Sejo Sexon, Tayfun Kesgin i Ivica Šarić, koji su predstavili bezvremenske hitove kao što su Mjesto za dvoje, Tesla, Haile Selasije, Surfing at Bembaša, Stanje šoka, a za kraj od publike su se oprostili evergreenom Sarajevo ljubavi moja.

Uz pratnju Kamernog mješovitog hora „Lola“ iz Sarajeva, sat i po publika je uživala u poznatim izvedbama u novom ruhu, instrumentalnim aranžmanima Nenada Tešića i Bojana Anđića. Nekoliko hitova, poput pjesme Simpatija, predstavljeno je u instrumentalnoj verziji, uz izuzetan nastup solista i orkestra, kojim je dirigovao Ranko Rihtman, doajen sarajevske orkestarske scene i dirigent nekadašnjeg Plesnog orkestra RTVSA.

- Mi smo prezadovoljni. Mislim da je scena dala svoj maksimum. Ljudi su emotivno to doživjeli. Ovo nije bilo zamišljeno kao neki mega show, neki poseban koncert. Bitno je da smo se okupili i napravili promociju albuma i da je ovo došlo do publike. Nadam se da će publika uživati slišajući album kao što smo mi uživali radeći ga - izjavio je Marin Gradac, jedan od osnivača Sarajevo Big Banda.

Album je sniman u studijima u BiH, Velikoj Britaniji, Hrvatskoj, Holandiji i Austriji, a na njemu je učestvovalo više od 60 izvođača iz BiH i Evrope.

Kompletan materijal, nakon zvanične promocije, dostupan je za besplatan download putem web stranice Sarajevo Big Banda. Generalni pokrovitelj promocije bio je Grad Sarajevo, dok je kreativni partner projekta agencija McCann Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Predstavljanje knjige 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo