Kultura     | 05.02.2018. 09:48 |

'Dani kulture Irana' u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 5. februara (FENA) - Manifestacija "Dani kulture Irana 2018" bit će održana u Banjoj Luci od 8. do 11. februara.

Imajući u vidu da je grad Tabriz proglašen centrom kulture i turizma za 2018. godinu, program će biti posvećen predstavljanju kulture i umjetnosti tog iranskog grada.

U ovogodišnjoj manifestaciji, koja će biti održana u Banjoj Luci i u Sarajevu, učešće će uzeti deset vrsnih umjetnika, a osim izložbi, planiran je i seminar o temi „Osvrt na ulogu i mjesto umjetnosti Irana“, umjetničke radionice, koncerti tradicionalne iranske muzike, saopćio je organizator manifestacije Kulturni centar Ambasade Irana u BiH.

Ovogodišnja manifestacija organizovana je u svrhu razmjene kulture gradova Irana i BiH.

Kada je riječ o programu koji će biti održan u Banjoj Luci, za 8. februar, planirano je otvaranje izložbe „Dani kulture Irana“ u Kulturnom centru Banski dvor. Izložba će za posjetioce biti otvorena do 11. februara.

Za 10. februar,  također u Banskom dvoru, najavljen je svečani program uz veče tradicionalne iranske muzike. Ulaz je slobodan.  

Program u Banjoj Luci se realizuje u saradnji s Gradskom upravom  Banje Luke, Gradskom upravom Grada Tabriza, Ministarstvom prosvjete i kulture RS, Kulturnim centrom Banski dvor, Univerzitetom za umjetnost u Tabrizu, te generalnim Uredom za kulturu i islamski razvoj grada Jazda.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Iran ocijenio rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o Gazi kao pozitivan, ali nedovoljan korak

Osuđene razmjere kršenja ljudskih prava u Iranu

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!