Ekonomija     | 05.02.2018. 10:29 |

Otvorena registracija za učešće na Sarajevo Business Forumu 2018.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Registracija učesnika iz regiona i svijeta zainteresiranih za učešće na 9. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2018. (SBF), koja će 25. i 26. aprila biti održana u Sarajevu, zvanično je otvorena danas.

Registracija se obavlja putem web stranice SBF-a: www.sarajevobusinessforum.com  klikom na ikonicu "registration/ participant registration": http://sarajevobusinessforum.com/registration-participant

Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju o poslovnim prilikama i  mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Fokus ovogodišnjeg foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu zaredom održava u BiH, jeste Bosna Bank International (BBI) d.d. u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Učesnici koji se registruju za učešće na Sarajevo Business Forumu do 1. marta ostvaruju popust od 20 posto na kotizaciju.

Prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz više od 50 država, saopćeno je iz BBI banke. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

U BiH u oktobru 4,1 posto više prvi put registrovanih vozila

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!