Bosna i Hercegovina     | 05.02.2018. 11:56 |

Održan drugi Mostar Pre-Moot

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. veljače (FENA) - U prostorijama NSofta i SPARK-a proteklog vikenda u Mostaru je održan drugi Mostar Pre-Moot (Mootstar), koji je okupio više od 30 studenata prava iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Njemačke te više od 20 odvjetnika, pravnika i akademika.

Kako je istaknuto iz mostarskog poslovnog parka SPARK, Pre-moot je bitan dio najznačajnijeg svjetskog tržišnog natjecanja na području međunarodnog trgovačkog prava i međunarodne komercijalne arbitraže: Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot).

Navedenim događajem Mostar se pridružuje globalnoj obitelji gradova domaćina širom svijeta koji svake godine okupljaju različite skupine studenata, omogućujući im da se pripreme i prakticiraju za Vis Moot natjecanje, koje će se održati u Beču u ožujku ove godine.

 Podržavajući Vis Moot kao obrazovnu platformu, NSoft i SPARK, kako su naveli, dokazuju da su svjesni potreba pravne i poslovne industrije i važnosti društveno odgovornog poslovanja.

 Jednako tako, pre-moot je bitan dio razvoja programa obuke Vis Moot kojeg Udruga ARBITRI provodi zajedno s CLDP-om od 2015. godine. Program pomaže pravnim fakultetima iz Bosne i Hercegovine da pripreme svoje timove za natjecanje.

Uz potporu industrije, akademske zajednice, vladinog i nevladinog sektora, Vis Moot u Bosni i Hercegovini postala je obrazovna platforma koja donosi vrlo potrebnu novu generaciju odvjetnika vještih u međunarodnoj arbitraži i komercijalnom pravu, stoji u priopćenju SPARK-a.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta