Bosna i Hercegovina     | 05.02.2018. 15:06 |

Višković: Nakon mjesec i po nerada očekujem opoziciju u Narodnoj skupštini RS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 5.februara (FENA) – Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković smatra da bi opozicija trebalo da prisustvuje sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a, jer je to prvo zasjedanje, nakon mjesec i po dana zimske pauze u radu entitetskog parlamenta.

-Nakon mjesec i po nerada u Narodnoj skupštini, mislim da su se svi poslanici zaželjeli rada i očekujem opoziciju u sali – ustvrdio je Višković.

Pozvao je opoziciju da aktivno učestvuje u radu, jer su za to, kaže, birani i plaćeni, a sve primjedbe da  iznesu u raspravi u parlamentu.

Osvrćući se na kritike opozicije zbog odluka Vlade o garancijama i novim kreditima za “Željeznice RS-a” i “Autoputeve RS-a”, u iznosu od 950 miliona KM, bez kamata, Višković je rekao da to nisu tačne cifre, jer je “opozicija sabrala kredit i okvir za garancije, za koje niko zasigurno ne može reći kada će biti date, kome i kada”.

-Garancije ne mogu biti zaduženja sve dok se ne bude znalo kome će biti izdate – rekao je Višković optuživši opoziciju da stvara nepotrebnu priču o javnosti.

Tvrdi i da bi bilo dobro da RS može dati garancije u planiranim iznosima, kako bi se, kaže, time pokretao rast i razvoj.

-Bio bih najsretniji narodni poslanik da se 'Elektroprivreda RS-a' zaduži kod nekog od kreditora za izgradnju dva nova projekta – 'Buk bijele' i još jedne hidrocentrale – rekao je Višković u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Srbija: Oporba traži parlamentarno povjerenstvo za kontrolu predstojećih izbora

Šapić: Ako ne bude većine, izbori za beogradsku Skupštinu krajem svibnja

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana