Bosna i Hercegovina     | 05.02.2018. 16:49 |

Maksimalna angažiranost mehanizacije i ljudstva na čišćenju snijega u Bihaću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Intenzivne snježne padavine na području grada Bihaća proteklog vikenda rezultirale su otežanim odvijanjem saobraćaja, prekidom isporuke električne energije za neka područja grada Bihaća, a time i prekidom isporuke vode uslijed nestanka električne energije. I ovaj put građani su uputili kritike i zamjerke zbog loše očišćenih saobraćajnica i trotoara.

Prema informacijama iz JKP Komrad, od jutros su na terenu sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo, a već su očišćeni trotoari prema kantonalnoj bolnici, kao i saobraćajnice prema svim gradskim osnovnim i srednjim školama, odnosno važnijim institucijama u Bihaću. Odvoz smeća također ide prema utvrđenom planu, uz izuzetak ulica koje nisu proširene za ulazak velikih kamiona za odvoz smeća.

U Zavodu za prostorno uređenje grada Bihaća navode da je trenutno angažirano 16 kamiona ili Unimoga sa posipačem i ralicom, te 22 druga radna stroja. Iz Vodovoda ističu da je snabdijevanje vodom na području Bihaća normalizovano, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Peking zatvorio pojedine ceste nakon obilnih snježnih padavina

Više od 130 povrijeđenih u Tokiju nakon velikog snijega

Snijeg zatrpao Prištinu, a neke općine ostale bez struje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!