Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 08:05 |

Mogherini i Hahn predstavljaju Strategiju EU za zapadni Balkan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini i evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn predstavit će danas u Evropskom parlamentu u Strazburgu plan Strategije proširenja Evropske unije na zapadni Balkan.

Oni će se obratiti novinarima nakon što Evropska komisija usvoji Strategiju.

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark upoznao je jučer predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića o sadržaju te strategije. 

On je dodao da Strategija predstavlja dokument koji pokazuje snažnu opredijeljenost EU za proširenje na zemlje Zapadnog Balkana.

U Delegaciji EU u BiH u Sarajevu će danas biti organizovan prijenos uživo konferencije za medije u Strazburu visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini i evropskog komesara za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, a nakon prijenosa šef Delegacije EU u BiH Wigemark će biti dostupan predstavnicima medija, saopćeno je iz Ureda za komunikacije EU u BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!