Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 15:31 |

Susret Pendeš - Minasi: Potpora euroatlantskom putu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sastala se danas s veleposlanikom Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicolom Minasijem, s kojim je razgovarala o dosadašnjoj odbrambeno - vojnoj suradnji Bosne i Hercegovine i Republike Italije.

Pendeš se zahvalila veleposlaniku Minasiju na današnjoj posjeti i potpori koju R. Italija pruža Bosni i Hercegovini.

Istaknula je da se suradnja u oblasti odbrane kontinuirano unaprjeđuje kroz realizaciju potpisanih planova suradnje, te upoznala veleposlanika Minasija sa značajnim aktivnostima MOBiH-a, među kojima su rješavanje viškova nestabilnog naoružanja i sudjelovanje u operacijama potpore miru sa snagama EU radi očuvanja sigurnosti, stabilnosti i mira, što ujedno predstavlja i zajednički interes i BiH i članica EU.

Veleposlanik Minasi se zahvalio ministrici Pendeš na prijemu i konstatirao da R. Italija želi ostvariti jaku suradnju s BiH, te da je odlučna pomoći BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

On je istaknuo dosadašnju dobru suradnju između BiH i Republike Italije u oblasti odbrane, te iznio niz mogućnosti koje bi ovu suradnju mogli unaprijediti.

Također, veleposlanik Minasi je ovom prigodom najavio dolazak zapovjednika Vrhovnog stožera obrane Italije Oružanim snagama BiH.

Sastanku su nazočili i vojni izaslanik R. Italije u BiH pukovnik Paolo Sparaa i pomoćnik ministrice odbrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Italijanski lijevi centar okuplja se za evropske izbore oko liste 'Sjedinjene Države Evrope'

'Braća Italije' premijerke Meloni i dalje vodeća stranka u Italiji

Oko 5,7 miliona ljudi u Italiji živi u apsolutnom siromaštvu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom