Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 19:46 |

Predavanjem za mlade u Mostaru obilježen Dan sigurnijeg interneta

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 6. februara (FENA) - Udruženje "Novi put" iz Mostara organiziralo je u utorak navečer u Centru za kulturu predavanje za mlade u povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

 Po riječima menadžerice za prevenciju i edukaciju Udruženja 'Novi put' Edise Demić, želja im je potaknuti mlade na kritičko promišljanje, na pametno korištenje interneta, te na zrelu i zdravu komunikaciju sa roditeljima u slučaju nekih neželjenih pojava na internetu.

 Cilj nam je, kaže Demić, da kod učenika potaknemo kritičko razmišljanje kako bi oni razvili mehanizam samozaštite.

- Želimo mladima skrenuti pažnju da oni upravljaju internetom, a ne da internet upravlja njima, da naprave balans pametnog i ograničenog korištenja interneta, da razmišljaju o svojim objavama, te da vode računa da ne budu pretjerano dostupni i prikazani putem interneta - naglasila je Demić.

 Kako je kazala, predavanje je jedna je od aktivnosti projekta „Prevencija trgovine ljudima i zlostavljanja djece putem interneta", koji je podržala Ambasada Švicarske Konfederacije u BiH, a koji se ovu školsku godinu provodi u Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo. U okviru projekta, do sada je realizirano preko stotinu predavanja.

 Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) obilježava se širom svijeta od 2004. godine drugog dana druge sedmice u februaru. Cilj obilježavanja je što sigurnije i odgovornije koristiti internet, posebno među djecom i mladima u svijetu.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Započelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo