Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 11:34 |

Fondacija Dogs Trust i UNDP-e sarađuju kako bi rješili problem napuštenih pasa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Predstavništvo Fondacije Dogs Trust početkom ove godine uspostavlja saradnju s Razvojnim programom Ujedinjenih Nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini kako bi radili na neriješenom pitanju napuštenih pasa koje utječe na kvalitet života i sigurnost ljudi te na stanje dobrobiti pasa.

Dogs Trust i UNDP žele zajednički pomoći lokalnim zajednicama da ovaj problem rješavaju u skladu sa Zakonom, na human i lokalno održiv način.

Saradnja će se odvijati u okvirima inicijative o zajedničkom nastupu UNDP u BiH i Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pod nazivom "Razvoj humanih zajednica", te u drugim aktivnostima gdje to bude moguće.

Konkretna saradnja će uključivati zajednički dijalog i saradnju sa svim interesnim stranama na lokalnom nivou diljem BiH te sinergiju u kampanjama za podizanje svijesti, kampanjama sterilizacije pasa, obukama i edukacijama, kao i pružanje uzajamne podrške u već uspostavljenim aktivnostima UNDP/IFAW i Fondacije Dogs Trust.

Osim brojnih aktivnosti koje provodi u okviru svojih programa, Dogs Trust u BiH već šestu godinu radi na edukaciji i podizanju svijesti javnosti o važnosti odgovornog vlasništva pasa te o zakonskom, humanom i sistemskom rješenju problema napuštenih pasa, finansirajući i koordinirajući niz aktivnosti koje vode ka rješenju problema, saopćeno je iz Fondacije Dogs Trust. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Modernizovana Gradska tržnica u Gračanici uz podršku Evropske unije

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta