Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 10:42 |

Uhapšene dvije osobe i izvršeni pretresi objekata u akciji 'Neon'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli s realizacijom operativne akcije „Neon“ na području Kantona Sarajevo, a vezano za krivična djela navođenje na prostituciju, trgovina ljudima i pranje novca.

U sklopu navedene akcije, a na osnovu Naredbe Kantonalnog Suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području navedenog Kantona i to dva stana i jedan ugostiteljski objekat, te su lišena slobode dva lica iz Sarajeva incijala S.B. (1974.) i S.D. (1986.) koja se dovode u vezu s spomenutim krivičnim djelima.

Radi se o osobama koja su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi kontinuirano, omogućavali i organizovali pružanje seksualnih usluga većem broju N.N, osoba u noćnom klubu koji je pretrešen u toj akciji, na način da su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

Prilikom izvršenih pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije te operativne akcije je pored Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pružala Poreska uprava Federacije Bosne i Hercegovine koja je na osnovu Naredbe Kantonalnog Suda u Sarajevu poduzimala je aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Nastavak akcije u toku, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

MUP BPK: Zaplijenjena najveća količina amfetamina, uhapšene dvije osobe

Isak podržao KK 'Leopard' i polaganje za viša karate zvanja u Zavidovićima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!