Magazin     | 07.02.2018. 14:30 |

U Dubrovniku se nastavlja snimanje megapopularne serije 'Igra prijestolja'

FENA Ivana Banovic

DUBROVNIK, 7. veljače (FENA) - U Dubrovniku se nastavlja snimati megapopularna HBO-ova serija 'Igra prijestolja'.

Iako nitko ne zna što se zapravo snima jer je sve skriveno od javnosti, sama činjenica da se ekipa Igara prijestolja vratila u grad izaziva veliku pozornost, prenosi HRT. 

Serija se počela snimati u Dubrovniku još 2011. godine. Iz sezone u sezonu grad je glumio Kraljev grudobran, tako će biti i u ovoj sezoni, čije se emitiranje najavljuje za 2019.

Snimanje je skriveno od pogleda. Snima se ispod Lovrijenca, a na prilazima setu zaštitari dočekuju znatiželjnike i obavještavaju ih da se dalje ne može. Čak su i na zidinama pa je sve potpuno skriveno od očiju javnosti. Novinari i televizijske ekipe ispred seta čekaju hoće li se pojaviti netko od glumaca iz serije.

Snimanje je pobudilo ogromno zanimanje javnosti tako da je sve  više onih koji u Dubrovnik dolaze samo zbog 'Igre prijestolja'.

Organizirane su i posebne ture koje obilaze lokacije pa imamo već šezdesetak vodiča specijaliziranih za ture Game of Thrones, u restoranima su i posebni meniji inspirirani samom serijom, suvenira naravno ima na sve strane, tako da Dubrovnik je profitirao i od toga, uvjerena je Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice Dubrovnik.

Snimanje ove serije donijelo je Dubrovniku milijun i pol noćenja više te porast turističke potrošnje od 126 milijuna eura.

Igra prijestolja postala je najgledaniji televizijski program HBO-a u povijesti mreže, a privukla je široku i iznimno aktivnu bazu obožavatelja diljem svijeta.

Također je pobrala hvalospjeve televizijskih kritičara, poglavito zbog odličnih glumačkih izvedbi, kompleksnih likova, priče, grandioznosti i produkcije premda je učestala upotreba golotinje i nasilja (pogotovo seksualnog nasilja) bila kritizirana.

Do danas je Igra prijestolja osvojila rekordnih 38 prestižnih nagrada Emmy, uključujući i nagradu za najbolju seriju dvije godine za redom - 2015. i 2016. godine te brojne druge nagrade. 

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dubrovački gradonačelnik dobio anonimnu prijetnju zbog koncerta Zdravka Čolića

Ekonomski forum - Rizici povezani sa klimatskim promjenama sve relevantniji za banke

U organizaciji Revicona u Dubrovniku 20. međunarodni ekonomski forum 'Korporativno upravljanje'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo