Najave     | 07.02.2018. 20:15 |

Seminar o osnovama fotografije na Filozofskom fakultetu u Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. veljače (FENA) - Besplatan seminar i radionica „Mala škola fotografije i videozapisa“, u organizaciji PROF komunikacija iz Sarajeva, održat će se 8. i 9. veljače u čitaonici na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Radionicu će voditi talentirani mladi fotograf Mateo Jurčić, dobitnik Canon BiH foto natječaja ljetne priče 2017.g i Alisa Vrabac, komunikologinja te koordinatorica projekta.

Na seminaru i radionici sudjelovat će preko 30 studenata Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Polaznici seminara će imati i zadatak da fotografiraju motiv za natječaj "Razglednice Mostara". Sudionici će svoje fotografije izložiti na maloj izložbi s istom temom, obrazložiti zašto su izabrali baš taj motiv i čuti konstruktivnu kritiku voditelja radionice. Za najbolje fotografije osigurane su i vrijedne nagrade.

Neke od tema koje će polaznici tečaja obraditi su: vrste digitalnih aparata, podjele objektiva, dijelovi objektiva, što je fotografsko oko, razlike između fotografa, producenta i slikara, preduvjeti dobre slike, HDR i slično. Kako se korištenje mobitela u današnjoj fotografiji ne može ignorirati, dio radionice je posvećen i aplikacijama za fotografiranje putem mobitela.

Cilj samog projekta je promoviranje fotografije i videa kao dijela tehničke kulture među mladima i omogućavanje mladima da korisno provedu svoje slobodno vrijeme.

Seminar i radionica će sigurno pomoći onima kojima fotografija nije primarna djelatnost, a čiji ih profesionalni pozivi i poslovi dovode u situaciju da moraju poznavati osnove kvalitetnog fotografiranja, kao što su primjerice novinari i djelatnici u odnosima s javnošću, priopćili su organizatori.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo