FENA biznis     | 08.02.2018. 12:35 |

Mostar postaje središte regionalne startup scene

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. veljače - Svijet poduzetništva već odavno nije rezerviran samo za iskusne ljude s dugogodišnjim iskustvom u određenom sektoru. Iako je iskustvo još uvijek neprocjenjivo, pojam startupa je u posljednjih nekoliko desetljeća značajno promijenio ovaj svijet.

Inovativnost, timski rad, brzi rast i predanost glavne su karakteristike startup poduzeća koji igraju sve važniju ulogu u gospodarstvu. Startupi nisu nepoznanica ni u Mostaru gdje je njihov broj posljednjih nekoliko godina značajno porastao.

Pojava tehnoloških parkova i poslovnih inkubatora olakšala je mladim ljudima prve korake u svijetu poduzetništva. INTERA Tehnološki Park već gotovo sedam godina svakodnevno promovira, podržava i potiče mlade poduzetnike na odvažnost prilikom realiziranja njihovih poslovnih ideja.

Kako bi dodatno povećala svijest mladih o mogućnostima ulaska u svijet startupa, INTERA TP u svibnju ove godine, uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, u svojim prostorijama organizira konferenciju Startup Yourself koja će okupiti vodeće domaće i regionalne poduzetnike koji će svoja znanja i iskustva prenijeti okupljenima.

Uspješne i one manje uspješne priče, prepreke na koje su nailazili na svom početku, izazovi s kojima se danas suočavaju – sve su to teme koje će se naći na dnevnom redu ove konferencije. Bit će ovo prilika svim zainteresiranim za upoznati svijet poduzetništva kroz iskustva glavnih aktera, dobiti uvid u sve mogućnosti koje se pružaju mladim ljudima u Mostaru, ali i iz prve ruke saznati kome se mogu obratiti za pomoć.

Konferencija Startup Yourself predstavlja i svečani završetak istoimenog projekta kroz koji INTERA Tehnološki Park radi na promociji poduzetništva. Kroz projekt je implementiran i četvrti ciklus programa Startup Akademija čiji se završetak očekuje u ponedjeljak, 19.2.2018. godine. Tri mjeseca poslije Mostar će na jedan dan postati središte regionalne startup scene zahvaljujući spomenutoj konferenciji. Vidimo se uskoro!

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo