Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 13:12 |

Odgođeno izjašnjavanje o prijedlogu izmjena Zakona o plaćama i naknadama

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je razmatrala Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, ali je izjašnjavanje odgođeno za narednu sjedicu.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima.

Članovi komisije su, nakon obavljene rasprave i razmatranja amandmana koje su na predloženi zakon uložili delegati Sifet Podžić i Darko Babalj, odlučili da se izjašnjavaju na narednoj sjednici, nakon što dobiju analizu Ministarstva finansija i trezora BiH u vezi s pojedinim odredbama.

Komisija je usvojila Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Blagovremenost postupaka javnih nabavki u institucijama BiH“, s preporukama sadržanim u izvještaju.

Članovi Komisije primili su k znanju Izvještaj o izvšenim prestrukturiranjima rashoda institucija BiH unutar budžetskih rashoda za prvih devet mjeseci 2017. godine kao i Informaciju o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar- septembar 2017. godine.

Primiljen je k znanju i dopis Radio-televizije BiH o realizacija ranijeg zaklјučka Komisije za finansije i budžet.

Predsjedavajuća Komisije Ljilja Zovko je podsjetila da je ova Komisija u septembru 2017. godine zatražila od rukovodstva BHRT-a da realizira preporuke iz Izvještaja o finansijskoj reviziji Radio-televizije BiH za 2015. godinu i u roku od šest mjeseci dostave informaciju ovoj Komisiji.  

Članovi Komisije su primili k znanju Informaciju Ministarstva pravde BiH o realizaciji preporuka iz Izvještaja revizije učinka: „Upravlјanje grantovima u institucijama BiH“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Radmanović: Neka Uskrs probudi nadu u svima nama i podstakne nas na plemenitost

Ademović: Uvjeren sam da će nas Uskrs nadahnuti da zajedno tragamo za boljom budućnosti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom