Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 13:56 |

Čavara i Dieng za izgradnju međusobnog pomirenja u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. veljače (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je posebnog savjetnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN) za prevenciju genocida Adama Dienga.

Prilikom posjeta, Dieng je potvrdio potporu UN-a Federaciji BiH i BiH, istaknuvši kako je zapadni Balkan, zbog svoje bolne prošlosti, prioritet toj svjetskoj organizaciji u nastojanjima da se na odgovarajući način očuva sjećanje na sve žrtve i tako izgrade pretpostavke pomirenja, priopćio je Ured predsjednika FBiH.

Čavara je zahvalio UN-u za potporu na izgradnji međusobnog pomirenja u Bosni i Hercegovini i osobno savjetniku Diengi za promoviranje ideje svijeta bez ratnih zločina, genocida i mržnje.

"Ne trebamo se umoriti u traženju zajedničkog pravca za sve nas, i u Bosni i Hercegovini i cijelome svijetu, kako bi se naše države razvijale bez sukoba i konflikata. Zahvaljujem UN-u i Vama osobno što radite na tome da pomognete Bosni i Hercegovini ići mirnim putem u sigurnu i svijetlu budućnost", istaknuo je Čavara, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Osuđene razmjere kršenja ljudskih prava u Iranu

Čavara posjetio crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

Sjedinjene Države ponovo blokirale rezoluciju Vijeća sigurnosti o ratu između Hamasa i Izraela

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo