Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 16:08 |

Gradsko vijeće Zenice zatražilo opoziv apelacije prema Ustavnom sudu

FENA

ZENICA, 8. februara (FENA) - Na prijedlog gradonačelnika Fuada Kasumovića, dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća Zenice dopunjen je tačkom "Poziv premijeru ZDK Miralemu Galijaševiću da povuče apelaciju za ocjenu ustavnosti usvojenog Zakona o taksama na području grada Zenice".

Za ovaj prijedlog glasalo je 17 vijećnika, 11 vijećnika je bilo 'protiv' i zabilježen je jedan suzdržan glas, tako da je usvojen prijedlog da se uputi poziv kantonalnom premijeru da povuče apelaciju proslijeđenu Ustavnom sudu.

Nakon današnje sjednice Gradskog vijeća Zenice premijeru ZDK Miralemu Galijaševiću uputiće se pismeni zahtjev Vijeća za povlačenje "Prijedloga za ocjenu ustavnosti Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama", koji je on ranije uputio po hitnom postupku.

Ukoliko se usvoji zahtjev Gradskog vijeća Zenice, a prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića stekli su se svi preduslovi za donošenje ove odluke, Gradskoj upravi bilo bi omogućeno ubiranje sredstava po osnovu validne već ranije donesene odluke o komunalnim taksama.

U nastavku današnje sjednice Gradskog vijeća usvojeni su Izvještaj o radu Gradske narodne kuhinje za prošlu godinu te Izvještaj o prošlogodišnjem radu Gradskog vijeća. U diskusiji je istaknuto da vijećnici nisu zadovoljni radom Vijeća, jer veći broj važnih dokumenata nije nikako razmatran s obzirom na to da nadležne službe nisu dostavljale potrebne materijale, tako da je novim zaključkom zatraženo da se izvještaji koji do sada nisu razmatrani dostave vijećnicima u što kraćem roku.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Kasumović: Nema povećanja cijene grijanja, a Mittal ne mora ostvarivati ekstra profit

Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'