Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 16:28 |

Predstavnici Vlade HNŽ-a nazočili XV. skupštini Jadransko-jonske euroregije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. veljače (FENA) - Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) danas su nazočili XV. skupštini Jadransko-jonske euroregije koja je održana u Termoliju u Italiji.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a, Skupština je održana pod predsjedanjem Nikole Dobroslavića, župana Dubrovačko-neretvanske županije koji je od članova dobio jednoglasnu potporu za novi mandat na čelu Jadransko-jonske euroregije. Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg također je ponovno izabran u Izvršni odbor Jadransko-jonske euroregije.

Pored brojnih redovitih aktivnosti poput usvajanja Izvješća o programu rada i Proračuna za 2017, te Programa rada i Plana događanja za 2018, Skupština je usvojila i Odluku kojom se prihvaća molba za članstvo Hercegbosanskoj i Unsko-sanskoj županiji iz BiH, Općini Budva iz Crne Gore i Regiji Calabria iz Italije.

Na poseban način razgovarano je o AI-NURECC inicijativi ključnih dionika Jadransko-jonske euroregije, koji su odlučili udružiti snage usmjerene na implementiranje Strategije EU za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), osiguravajući duboku i široku teritorijalnu pokrivenost na regionalnoj i lokalnoj razini.

U sklopu Skupštine, održana je i konferencija o temi: "Europska teritorijalna suradnja: Mogućnosti i teritorijalni razvitak - sinergija između programa", te više Okruglih stolova o temama bitnim za budućnost Jadransko-jonske euroregije.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Meloni zahvalila Tunisu na naporima u borbi protiv trgovaca ljudima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'