Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 18:05 |

Vlada HNK podržava rad Centra za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. februara (FENA) - Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg danas je primio direktora Centra za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti Mostar Sinišu Skočibušića.

Razgovarano je o važnosti postojanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, budućim aktivnostima i planovima unapređenja rada, kao i o problemima s kojima se uposlenici Centra susreću u njihovu djelovanju, te o daljnjim koracima za unapređenje cjelokupne zdravstvene djelatnosti u HNK.

„Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prepoznala je važnost postojanja i djelovanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar te u skladu sa svojim mogućnostima kontinuisano finansijski pomaže oko nabavke medikamenata ključnih u liječenju štićenika tog centra“, rekao je premijer Herceg, zaključivši kako će Vlada i u budućnosti biti na raspolaganju za korektnu saradnju s vodstvom Centra.

„Zahvaljujući razumijevanju premijera Hercega i Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti dodijeljena su finansijska sredstva iz rebalansa budžeta HNK koja će biti od velike pomoći za redovno finansiranje djelatnosti, liječenje naših štićenika i koja će biti usmjerena na obnovu prostorija koje su nam, također, od iznimne važnosti“, rekao je direktor Centra.

Inače, Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar djeluje od 1999. godine i provodi liječenje ovisnika o psihoaktivnim tvarima kroz socijalnu i farmakološku podršku prema međunarodnim i domaćim usvojenim medicinskim smjernicama i programima liječenja ovisnika. Centar mjesečno ima oko 200 pacijenata iz regije i većinu njih liječi metadonskom terapijom, saopćeno je iz Vlade HNK.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Premijerka HNK i ministri zdravstva i turizma na obilježavanju Dana narcisa

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta