Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 09.02.2018. 14:41 |

Produženo važenje Protokola između VMBiH i Vlade Slovenije u oblasti obrazovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Ministarstvo civilnih poslova (MCP) Bosne i Hercegovine finalizira aktivnosti u vezi s produženjem važenja Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja.

Ovim se Protokolom konkretizira saradnja u smislu uzajamnog osiguranja jednakih mjerila u vezi s plaćanjem troškova školarina, koja se primjenjuju za domaće studente. 

U skladu s propisanom procedurom MCP je pribavio saglasnosti svih nadležnih obrazovnih vlasti u BiH. U toku je pribavljanje mišljenja Ministarstva finansija i trezora BiH, nakon čega će Protokol biti upućen na razmatranje i usvajanje Vijeću ministara.

Kako je najavljeno iz MCP-a, planirano je da Protokol bude potpisan prije kraja ove akademske godine.

BiH i Republika Slovenija zaključile su Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja i nauke u oktobru 1999. godine.

Na osnovu člana 15. ovog Sporazuma, zaključen je i spomenuti Protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja, koji predstavlja nastavak saradnje između dvije zemlje.

Protokol je zaključen u Sarajevu, 25. jula 2013. godine i na snazi do kraja ove akademske godine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisan Protokol između Vlade KS, Tužilaštva i NVO za borbu protiv nasilja u porodici

Dom zdravlja Ljubuški počeo s primjenom Opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma ADOS-2

MCP BiH - Poziv za prijave na online kurs istraživanja terapije karcinoma teškim ionima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta