Bosna i Hercegovina     | 09.02.2018. 15:28 |

Tadić-Rousson: Postoji prostor za unapređenje saradnje na ekonomskom planu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je u Sarajevu s ambasadorom Republike Francuske Guillaumeom Roussonom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i stanju bilateralnih odnosa Francuske i BiH.

Zajednički je ocijenjeno da je politička i institucionalna saradnja dvije zemlje na visokom nivou, te upozoreno da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje na ekonomskom planu, posebno kad je riječ o direktnim ulaganjima u privredu Republike Srpske i Federacije BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Razmijenjena su mišljenja o strategiji Evropske unije za zemlje zapadnog Balkana, te je naglašeno da je riječ o dokumentu koji generalno potvrđuje evropsku perspektivu svih zemalja regiona.

Prema Tadićevim riječima, strategija govori o tome da je proces evropskih integracija BiH u rukama domaćih institucija, posebno u svjetlu uspostavljanja dobrosusjedskih odnosa u regionu, reformi pravosuđa i javne uprave, kao i na planu borbe protiv višedecenijskih problema korupcije i organiziranog kriminala, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čavara i Delmas o napretku Bosne i Hercegovine na europskom putu

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo