Ekonomija

Izvršni odbor MMF-a odobrio isplatu druge tranše proširenog aranžmana sa BiH

Saopćenje

BANJA LUKA, 9. februara (FENA) - Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa zamjenikom izvršnog direktora u Međunarodnom monetarnom fondu Ričardom Dornbošem, nakon što je Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda na svojoj sjednici donio odluku o isplati druge tranše proširenog aranžmana sa BiH.

Dornboš je pozdravio doprinos koji je pružila Vlada RS-a na provođenju reformi i mjera definisanih Reformskom agendom i u Pismu namjere MMF-u.

Ocijenili su da se Vlada RS-a pridržava dinamike u provođenju mjera preuzetih iz Reformske agende, a tome u prilog ide i podatak da je od 78 predviđenih mjera većina njih realizovana i da je u toku realizacija preostalih.

Razgovarano je i o stanju u oblasti javnih finansija i istaknuto da aktivnosti koje se provode doprinose stabilizaciji i prevazilaženju izazova u ovoj oblasti, saopćeno je iz entitetske vlade.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.