Kultura     | 10.02.2018. 10:17 |

'Seljo' vrši upis novih članova za ansamble tradicionalnih igra i članove hora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu Seljo (AKCUS) vrši upis novih članova u Akademski ansambl tradicionalnih igara i pjesama, te Akademski mješoviti hor.

Iz ovog centra pozvali su studente na audiciju Akademskog ansambla tradicionalnih igara i pjesama koja se održava ponedjeljkom i srijedom u 19.30 sati u AKCUS-u Seljo.

Ansambl njeguje kulturno naslijeđe naroda Bosne i Hercegovine i zemalja regije, kroz predstavljanje narodnih plesova, pjesama, nošnji i običaja.

Također, iz Akademskog mješovitog hora pozvane su sve punoljetne osobe da im se priključe, a važno je da zainteresirani vole i znaju pjevati, a ne imaju li formalno muzičko obrazovanje.

Audicija za hor bit će održana u utorak, 13. februara, u prostorijama AKCUS-a smještenih u ulici Mehmeda Spahe 20 u 19.30 sati, najavljeno je iz AKCUS-a.

Hor izvodi djela klasičnog horskog programa, duhovna djela, tradicionalne pjesme iz Bosne i Hercegovine i različitih dijelova svijeta, djela bh. kompozitora, te horske adaptacije popularnih pjesama.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Upis u prve razrede u KS - Sistematski pregledi odgođeni za mart, april i maj

Brčko: Raspisan Javni poziv za drugi upisni rok u srednje škole

U osnovnim školama u FBiH u školskoj 2022/2023. upisano dva posto ili 3.338 učenika manje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo