Sport     | 12.02.2018. 11:17 |

Ski kup 'Srebrena lisica' od 17. do 19. februara na Bjelašnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Skijaški klub Bjelašnica od 17. do 19. februara na Bjelašnici organizirat će 11. kup "Srebrena lisica", koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Kup "Srebrena lisica" je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućuje mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. Također, ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije.

Takmičenje se organizira u okviru EYOF-a (Evropskog omladinskog olimpijskog festivala) koji će biti održan 2019. godine, saopćeno je iz SK Bjelašnica. 

"Srebrena lisica" je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

I ove godine na takmičenju će učestvovati veliki broj skijaša i skjašica iz BiH koji će nastupiti u disciplinama ekipni paralel slalom, veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su dječaci i djevojčice u dobi od 8 do 16 godina.

Početak takmičarskog dijela startuje u subotu, 17. februara s početkom u 19.00 sati s disciplinom ekipni paralelni slalom, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Muzaferija 16. u posljednjem spustu sezone u Saalbachu, Huetter pobjeda i mali kristalni globus

Muzaferija bez plasmana u posljednjem superveleslalomu, Lara Gut osvojila mali kristalni globus

Muzaferija ispisuje historiju bh. skijanja, danas nastupa u finalu superveleslaloma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo