Ekonomija     | 08.05.2018. 17:22 |

U Tuzli poslovni forum o razvojnim koridorima i privrednim zonama (VIDEO)

FENA Darinka Mitrović

TUZLA, 8. maja (FENA) - Značaj razvoja saobraćajne infrastrukture za ubrzanje investicija, ali i kakve izazove za urbaniste predstavlja najava izgradnje autoputa od Sarajeva do Beograda, bili su u fokusu diskusija na poslovnom forumu o temi "Razvojni koridori i privredne zone od regionalnog značaja“ koji je održan u Tuzli u Kantonalnoj privrednoj komori.

Moderne saobraćajnice jedan su od bitnih faktora za investiranje, što je ključ pokretanja razvoja. Izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd je izuzetno značajan razvojni projekt, stoga je od izuzetne važnosti kvalitetna priprema nadležnih organa za pravovremeno izdavanje odobrenja za građenje.

- Treba se posebno posvetiti da na ovom budućem saobraćajnom i razvojnom koridoru privredne zone od regionalnog značaja budu prevovremeno prepoznate, adekvatno uvezane u mrežu puteva i naravno da dobiju svoju proizvodnu i uslužnu dimenziju kakve imamo primjere u regiji, posebno u Srbiji i Hrvatskoj - izjavio je predsjednik Regionalnog udruženja prostornih planera zapadnog Balkana Šaćir Šošević.

Poslovni forum o temi "Razvojni koridori i privredne zone od regionalnog značaja“ bio je prilika da se sagleda nivo međusobne usaglašenosti prostornih planova entiteta, kantona, te gradova kako bi potrebne izmjene i dopune bile na vrijeme pripremljene.

Pogledajte http://fena.ba/video/1728

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1BuGNeyc2V_RKcFxY-Is0rwbhAAukp-nj?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

VTK/STK BiH: Bh. kompanije spremne za ulazak u CBAM sustav

Poslovni forum - Brojne prilike za saradnju između dijaspore i lokalnih preduzetnika

Poslovni forum 'Programi potpore za poslovni razvoj u 2023. godini' u četvrtak u Posušju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu